Mijn Eerste Cacao Ceremonie: Een Reis naar Innerlijke Vrede

Het was Anouk die mij vertelde over cacao ceremonies die ze had gedaan. Dit trok mijn aandacht en toen ben ik hier verder onderzoek naar gaan doen om te kijken wat het voor mij zou doen. Maar eerlijk gezegd wist ik niet precies wat ik kon verwachten. Het klonk intrigerend, een ritueel gewijd aan pure cacao, maar ook een beetje mysterieus. Anouk nodigde mij uit om samen met haar en mijn collega’s Lester en Maurice mee te gaan naar een ceremonie bij Rahel van het Soul Cafe.

 

De Voorbereiding

Voorafgaand aan de ceremonie kreeg ik een paar instructies: eet licht gedurende de dag, drink voldoende water en kom met een open hart. De ceremonie zou plaatsvinden bij Rahel, die aan huis een mooie ruimte heeft, versierd met zachte kussens, kaarsen en wierook. De ruimte voelde meteen warm en uitnodigend aan. We verzamelden ons in een cirkel en Rahel, een ervaren ceremonieleider, begon met een korte introductie over de geschiedenis en de betekenis van cacao in spirituele praktijken.

 

Het Begin van de Ceremonie

We begonnen met een voorstelrondje en de vraag waarom je hier bent. Iedereen heeft zo zijn eigen redenen om mee te doen aan een cacao ceremonie. Het schept een band omdat iedereen zichzelf blootgeeft op een avond aan eigenlijk onbekende mensen.

Hierna maakte Rahel de cacao klaar die we zouden gaan drinken.

 

Het Drinken van de Cacao

Toen de kopjes cacao werden uitgedeeld, hield ik de mijne in mijn handen en rook aan de cacao. De smaak was intens en heftig en viel zwaar op mijn maag.

 

De Reis Naar Binnen

Naarmate de cacao begon te werken, voelde ik een zachte warmte door mijn lichaam verspreiden. Mijn hartslag leek synchroon te kloppen met de muziek die op de achtergrond speelde. Rahel begeleidde ons door een reeks ademhalingsoefeningen en visualisaties, bedoeld om ons dieper in contact te brengen met onszelf.

Ik voelde emoties opkomen waarvan ik niet wist dat ze er waren: vreugde, verdriet, dankbaarheid, en een diep gevoel van verbondenheid. De cacao leek mijn hart open te stellen en me in staat te stellen om zonder oordeel naar binnen te kijken. Ik voelde een diepe verbinding met de anderen in de kamer, ook al kende ik de meesten van hen niet.

 

De Afronding

Na wat voelde als een eeuwigheid maar waarschijnlijk een uur was, begon Rahel de sessie af te sluiten. We spraken onze ervaringen uit in de groep en ik was verbaasd over de kracht van de gedeelde verhalen. Iedereen leek geraakt te zijn op een manier die woorden moeilijk konden beschrijven.

Toen ik in de auto naar huis zat, voelde ik me licht en energiek, maar ook diep ontroerd. Het was alsof de cacao een sluier had opgetild en me een glimp had laten zien van een diepere realiteit, eentje waarin ik volledig verbonden was met mezelf en de wereld om me heen.

 

Reflectie

Mijn eerste cacao ceremonie was een reis naar binnen, een ontdekking van de helende kracht van de natuur en de diepe wijsheid die in ons allemaal ligt. Het was een ervaring die ik koester en die me inspireerde om meer te leren over dit prachtige ritueel en de rijke tradities die ermee verbonden zijn.

 

Dit was mijn eerste stap in de wereld van cacao ceremonies en ik kijk uit naar de vele reizen die nog zullen volgen. Met de cacao van Kakaw Spirit!

Céline 

 

Kakaw spirit

Perfect Schuim: Ontdek Onze Melkschuimer

Normale prijs
€19,99
Verkoopprijs
€19,99
Normale prijs
Eenheid prijs
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop this product

Kakaw spirit

Cacao Natural Blend

Normale prijs
vanaf €19,99
Verkoopprijs
vanaf €19,99
Normale prijs
Eenheid prijs
Translation missing: nl.general.accessibility.unit_price_separator 
Shop this product

More posts