Ons heerlijke Healthy Bananabread Recept gemaakt met de Earth Blend
Dit recept is ideaal als lekker zoet en verantwoord tussendoortje.
Voor dit recept heb je de volgende ingrediënten nodig:
- 4 Rijpe bananen
- 3 Eieren
- 150gr Boekweitmeel
- 70gr Geweekte Dadels
- 2 tl Bakpoeder
- 30gr Biologische Cacao - Earth Blend
- 75gr Gemengde Noten
- 30gr Kokosrasp
- Snufje Zout
Materialen
1 Cakeblik 25cm
Zo maak je het:
- Verwarm de oven voor op 175 graden (boven- en onderwarmte).
- Pureer de bananen samen met de dadels (zonder pit) glad met een staafmixer in een kom.
- Voeg de eieren toe en meng deze door de bananen dadel mengsel.
- Spatel het boekweitmeel met het bakpoeder en een snufzout door het beslag.
- Schep de Earth blend door het mengsel.
- Hak de noten en spatel deze door het beslag.
- Spatel tenslotte de kokosrasp door het bananen beslag.
- Vouwbakpapier aan de buitenkant om de cakevorm en doe deze vervolgens in de cakevorm.
- Bak het bananenbrood in ongeveer 45 minuten af in een voorverwarmde oven.
- De cake is gaar als een prikker er schoon en droog uit komt, als je deze in het midden van de cake steekt.
- Laat het bananenbrood iets afkoelen in de vorm en stort het dan op een taartrooster. Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie buiten de koelkast.
Tip van Anouk: Ik snijd het bananenbrood in plakken en vries ze in. Ik pak er elke dag lekker een plakje uit. Eet smakelijk!