Hoe Maak je onze Cacao Drank ?

How to prepare your #dailycocoa

symbool van een zakje cacao poeder

Stap 1: Kies de hoeveelheid cacaopoeder

  • Voor regulier gebruik, maak gebruik van 10 gram cacaopoeder. (ongeveer 1 eetlepel)
  • Voor ceremonieel gebruik, verhoog de hoeveelheid naar 20-25 gram voor een diepere en meer verfijnde smaakervaring.

Stap 2: Kies de vloeistof en hoeveelheid

  • Voeg 50 ml kokend heet water toe aan de cacao en mix het met onze melkopschuimer tot
    een gladde substantie.

Tip: Sommige van onze cacao blends zijn wat dikker dan de ander, mocht je dit niet prettig vinden dan kan je hem nog wat verdunnen met water of (plant based) melk, tot de juiste dikte.

symbool met een kannetje erop

Stap 3: Verwarm de vloeistof

  • Kies je favoriete (plantaardige) melk
  • Je kunt ook gewoon heet water gebruiken.
  • Verwarm de 125 ML melk in een melk op schuimer of in een pannetje tot ongeveer 70 graden.

Stap 4: Froth/ blend voor een romige textuur

  • Voeg de warme melk (of het water) toe aan de cacao en gebruik eventueel de melkopschuimer om
    alles tot een gladde mix te mengen.

Stap 5: Geniet van je cacao drank

  • Giet je warme en romige cacao drank in een kopje of beker.
  • Voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe als je dat wenst, zoals honing, agave of coconut syrup.
  • Neem een moment voor jezelf, ontspan, en geniet van je zelfgemaakte cacao drank!