How to make

How to prepare your Kakaw drink

Stap 1: Kies de hoeveelheid cacaopoeder

  • Voor regulier gebruik, maak gebruik van 10 gram cacaopoeder.
  • Voor ceremonieel gebruik, verhoog de hoeveelheid naar 20-25 gram voor een diepere en meer verfijnde smaakervaring.

Stap 2: Kies de vloeistof en hoeveelheid

  • Meet 125 milliliter plantaardige melk af. Kies voor amandel-, kokos- of havermelk voor een romige textuur.
  • Of kies voor water voor een lichtere, minder heftige smaak.
  • Gebruik 200 milliliter plantaardige melk of water voor ceremonieel gebruik.

Tip: Sommige van onze blends zijn wat dikker dan de ander, mocht je dit niet prettig vinden dan kan je hem nog wat verdunnen met water of (plant based) melk, tot de juiste dikte.

Stap 3: Verwarm de vloeistof

  • Verwarm de gekozen vloeistof in een steelpan op laag vuur tot het een temperatuur van ongeveer 70 graden Celsius bereikt. Dit zorgt ervoor dat de cacao goed oplost en de smaken zich mengen.

Stap 4: Froth/ blend voor een romige textuur

  • Gebruik onze melkopschuimer om je drank te mixen tot het romig en schuimig is. Dit voegt een heerlijke textuur toe aan je cacao drank.

Stap 5: Geniet van je cacao drank

  • Giet je warme en romige cacao drank in een kopje of beker.
  • Voeg eventueel nog wat extra zoetstof toe als je dat wenst, zoals honing, agave of coconut syrup.
  • Neem een moment voor jezelf, ontspan, en geniet van je zelfgemaakte cacao drank!