Good to Know

Our Proces

Cacao facts

Een echte hart opener

Als je begint met je cacaomoment en verbinding gaat maken met je hart is het goed om te weten dat er van nature al hele mooie stofjes in cacao zitten die hierbij kunnen helpen. Zoals tryptofaan, een aminozuur dat betrokken is bij de productie van serotonine, het "gelukshormoon". Dit kan een positief effect hebben op de stemming en stress verminderen.

Een andere mooie stof die in cacao zit is fenylethylamine, ook wel het "liefdeshormoon." Het kan de stemming verbeteren en de productie van endorfines stimuleren.

Holy and healthy

Nog zo'n mooi stofje in cacao zijn de flavonoïden, deze kunnen bijdragen aan een gezond hart door het verbeteren van de bloeddoorstroming, het verminderen van ontstekingen en het reguleren van de bloeddruk.

Onderzoek suggereert ook nog eens dat deze flavonoïden de cognitieve functies kunnen verbeteren, waaronder het geheugen en de concentratie.

Natural

Onze cacaopoeder is 100% naturel. Dat betekent dat onze cacaopoeder NIET gealkaliseerd is, we hebben hem zo puur mogelijk gehouden. En wat is dan alkaliseren: Alkaliseren is een behandeling
met een alkaline, in dit geval kaliumcarbonaat (potassium carbonate). Door de reactie met deze hulpstof kun je de PH waarde van het poeder wat verhogen. Hierdoor komt de cacaosmaak wat meer naar boven i.v.m. de fruitige smaken die je in naturel poeders proeft. In de grotere chocolade industrie wordt hier vaak gebruik van gemaakt om zo een stabielere cacaosmaak te krijgen.