Vragen over cacao poeder?

Questions and Answers

Wat is cacao?

Cacao verwijst naar de grondstof die wordt gebruikt bij de productie van chocolade. Het wordt gewonnen uit de zaden/ bonen van de cacaoboom.

Wat is cacaopoeder?

Cacaopoeder is de droge poeder die wordt verkregen door cacaobonen, te schonen, branden, te malen en het vet (cacaoboter) eruit te persen.

Hoe wordt cacaopoeder geproduceerd?

Cacaopoeder wordt geproduceerd door cacaobonen te roosteren, te malen en vervolgens te persen om de cacaoboter te scheiden. De overgebleven poeder is wat we kennen als cacaopoeder. Zie ook onze pagina 'Good to know' met de production flowchart.

Is cacaopoeder gezond?

Ja, cacaopoeder is onder andere een bron van magnesium. Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, een normale energiestofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel.

Is cacaopoeder glutenvrij?

Ja, cacaopoeder is naturel glutenvrij. Let echter op toegevoegde ingrediënten in sommige cacaoproducten die mogelijk gluten bevatten.

Hoe verschilt de smaak van cacaomassa ten opzichte van cacaopoeder?

Cacaomassa heeft een wat zurige en intense bittere smaak, terwijl cacaopoeder minder vet bevat en een meer geconcentreerde, diepere chocoladesmaak heeft.

Hoe bewaar je de cacaopoeder?

Bewaar cacaopoeder in een gesloten verpakking op een koele, droge, donkere plaats. Vermijd direct zonlicht, warmte, vocht en sterke geuren. Gebruik droge lepels en controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum.

Waarom heet onze cacaopoeder natural?

Naturel betekent dat onze cacaopoeder NIET gealkaliseerd is, we hebben hem zo puur mogelijk gehouden. Alkaliseren is een behandeling met een alkaline, in dit geval kalium carbonaat (potassium carbonate). Door de reactie met deze hulpstof kun je de PH waarde van het poeder wat verhogen. Hierdoor komt de cacaosmaak wat meer naar boven ivm de fruitige smaken die je in naturel poeders proeft. Tevens is gealkaliseerd poeder makkelijker oplosbaar in vloeistoffen. In de grotere chocolade industrie wordt hier vaak gebruik van gemaakt om zo een stabielere cacaosmaak te creëren.

Cacao verwarmen?

Cacao kan je verwarmen tot maximaal 90°C. Maar
nog belangrijker is dat je de cacao niet te lang verwarmt en niet laat koken.
In onze ‘How to Make’ video doen wij een klein beetje
heet water op de poeder, goed mixen (met onze schuimer of een ander kloppertje
/ vork) en vervolgens de opgeschuimde melk op dit mengsel. Als je het in een
pannetje opwarmt let dan op dat je de cacaodrank niet laat koken en niet te
lang verwarmt.

En waarom dan niet?

Cacao zit bomvol anti-oxidanten en die gaan verloren als de cacao te heet wordt of te lang wordt verhit.  

Wat doet cacao met de gezondheid?

Questions and Answers

Hartgezondheid

Flavonolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten te bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie.

Stemming en endorfines

Cacao bevat stoffen zoals fenylethylamine, dat bekend staat als het "liefdeshormoon."

Brainpower-boost

Magnesium draagt bij aan leerprestaties/-vermogen.

Natuurlijke energie booster

Cacao bevat een kleine hoeveelheid cafeïne en theobromine, stimulerende middelen die kunnen bijdragen aan een natuurlijke energieboost zonder de scherpe pieken en dalen die vaak geassocieerd worden met andere bronnen van cafeïne.

Gelukshormoon in chocolade

Cacao bevat tryptofaan, een aminozuur dat betrokken is bij de productie van serotonine, het "gelukshormoon".

Zit er theobromine in onze de cacaoblends van Kakaw Spirit

Hoewel cafeïne in kleine hoeveelheden aanwezig is in cacao, is theobromine de belangrijkste werkzame stof. Theobromine staat bekend om zijn mildere energie die langer aanhoudt en niet leidt tot de typische dip na het drinken van koffie (cafeïne). In vergelijking met cafeïne biedt cacaopoeder een meer kalme en heldere energie. Steeds meer mensen stappen over van koffie naar cacao vanwege de wens om hun cafeïne-inname te verminderen en vanwege de gewaardeerde effecten van cacao.

The Goddess Blend – Cacaopoeder, Collageen en Acerolapoeder.

Questions and Answers

Wat is collageen?

Collageen is een heel belangrijk structuureiwit, dat
stevigheid geeft aan het lichaam en aan de huid. We hebben dit stofje in onze
botten, pezen, haren en nagels, maar dus ook in onze huid. Collageen komt van
het Griekse ‘kolla’, dat samenbinden of lijm betekent. Het houdt organen en
weefsels als het ware op hun plek.

Wat gebeurt er met je collageen alsje ouder wordt?

Collageen én het stofje
elastine zijn een soort pilaren die de huid stevig houden. Als die pilaren
omvallen, krijg je rimpels. Die afbraak kan komen door onder andere
veroudering, roken, zon, suikers (glycatie) en luchtvervuiling ... Je lichaam
kan niet alleen collageen afbreken, het maakt dit stofje ook aan – ook als je
ouder bent. Maar op den duur gaat de afbraak van collageen helaas sneller dan
de aanmaak.

Hoeveel collageen moet je innemen?

Je ziet in studies al effect
bij lage innames: 1, 2.5 ,5 of 10 gram per dag, ook voor de huid. Die hoeveelheid
is dus gewoon prima: meer dan 15 gram collageen per dag zou ik niet adviseren.

Helpt het echt om collageen bij te slikken / nemen?

Kan een collageensupplement
innemen helpen tegen de afbraak van collageen? De wetenschappelijke studies
lijken veelbelovend. Daaruit blijkt bijvoorbeeld dat als je het collageen
aanvult, dat de huid minder rimpels vertoont, elastischer én meer gehydrateerd
is. Ook is er in een ander onderzoek aangetoond dat het innemen van collageen
zorgt voor een toename van collageen in de huid. Maar ik zeg er wel bij: veel
van die studies zijn gesponsord door bedrijven die collageen verkopen. Maar je
kan ook stellen dat er anders geen onderzoek zou zijn geweest.

Wat voor collageen zit er in de Goddess blend?

Wij maken gebruik van rundercollageen.

Wat is gehydrolyseerd collageen?

Op de verpakking van collageen
staat vaak dat het gehydrolyseerd is. In de Goddess blend zit ook gehydolyseerd
rundercollageen. Hoe zit dat precies? Dat proces verloopt als volgt: eerst
wordt het collageen gedenaturaliseerd. Het wordt dan verwarmd op een
temperatuur van meer dan 40 graden; hierdoor worden de eiwitstructuren die om
elkaar heen zitten van elkaar gescheiden. Het collageen krijgt dan een andere
structuur. Eigenlijk vergelijkbaar met een eitje dat je bakt: het eiwit kleurt
dan van doorzichtig naar wit. Na de denaturatie hydrolyseert de producent het
collageen. Er worden dan enzymen aan toegevoegd die het collageen afbreken in
kleinere eiwitten: peptides en dipeptides.

Is de Goddess blend geschikt voor vegetarisch / vegan dieet?

Omdat we gebruik maken van rundercollageen is het niet geschikt voor vegetarisch
/ veganistisch dieet.

Wat is Acerola en waarom hebben jullie dit toegevoegd?

Acerola is een kersachtige vrucht die groeit in
(sub)tropische gebieden, waaronder Centraal- en Zuid-Amerika en Zuidoost-Azië.
Je kan de vrucht direct na het plukken eten, of er limonade en sap van maken. Woj
maken gebruik van de gedoogde vrucht in poedervorm.

Acerola bevat een grote hoeveelheid vitamine C. Met
100 gram acerola krijg je maarliefst 1864% van je dagelijkse aanbevolen
hoeveelheid vitamine C binnen! Dit indrukwekkende percentage vitamine C is de
voornaamste reden dat de acerola kers wordt gebruikt voor supplementen. Naast
dat acerola vitamine C bevat, is het ook rijk aan antioxidanten. Antioxidanten
zijn goed voor het bestrijden van vrije radicalen in ons lichaam.

Vitamine C bevordert de werking van Collageen en de
opname ervan in ons lichaam vandaar dat we dit krachtige besje hebben
toegevoegd aan de Goddess blend.

Verzending & Retour

Questions and Answers

Wat zijn de verzendkosten?

De kosten in Nederland zijn 4,25 euro, boven de 50 euro zijn deze gratis.

Wat zijn de levertijden?

Wij streven ernaar om u bestelling binnen 1 werkdag te versturen.

Kan ik mijn bestelling retourneren?

Heb je per ongeluk een verkeerde verpakking of smaak besteld, dan kun je deze retourneren mits de verpakking gesloten is. Stuur een mail naar hello@kakawspirit.com met je verzoek.

Kan ik een abbonement op de cacao van Kakaw Spirit nemen?

Dat is mogelijk. Op de pagina’s van de cacao blends is er een keuze voor een eenmalige aankoop of voor een abonnement. De cacao word dan wekelijks of maandelijks bij jouw in de brievenbus thuis bezorgd. Zonder hier over na te hoeven denken.
Zorgeloos jouw cacao in huis met een flinke korting. Je kunt je abonnementen op elk moment aanpassen of annuleren. Er zijn geen verplichtingen. Abonnementen worden automatisch verlengd.