Veelgestelde Vragen Over Onze Cacao Blends

Cacao info

Cacao verwijst naar de grondstof die wordt gebruikt bij de productie van chocolade. Het wordt gewonnen uit de zaden/ bonen van de cacaoboom.

Cacaopoeder is de droge poeder die wordt verkregen door cacaobonen, te schonen, branden, te malen en het vet (cacaoboter) eruit te persen.

Cacaopoeder wordt geproduceerd door cacaobonen te roosteren, te malen en vervolgens te persen om de cacaoboter te scheiden. De overgebleven poeder is wat we kennen als cacaopoeder. Zie ook onze pagina 'Good to know' met de production flowchart.

Ja, cacaopoeder is onder andere een bron van magnesium. Magnesium draagt bij aan de instandhouding van sterke botten, een normale energiestofwisseling en een normale werking van het zenuwstelsel.

Ja, cacaopoeder is naturel glutenvrij. Let echter op toegevoegde ingrediënten in sommige cacaoproducten die mogelijk gluten bevatten.

Cacaomassa heeft een wat zurige en intense bittere smaak, terwijl cacaopoeder minder vet bevat en een meer geconcentreerde, diepere chocoladesmaak heeft.

Bewaar cacaopoeder in een gesloten verpakking op een koele, droge, donkere plaats. Vermijd direct zonlicht, warmte, vocht en sterke geuren. Gebruik droge lepels en controleer regelmatig de houdbaarheidsdatum.

Naturel betekent dat onze cacaopoeder NIET gealkaliseerd is, we hebben hem zo puur mogelijk gehouden. Alkaliseren is een behandeling met een alkaline, in dit geval kalium carbonaat (potassium carbonate). Door de reactie met deze hulpstof kun je de PH waarde van het poeder wat verhogen. Hierdoor komt de cacaosmaak wat meer naar boven ivm de fruitige smaken die je in naturel poeders proeft. Tevens is gealkaliseerd poeder makkelijker oplosbaar in vloeistoffen. In de grotere chocolade industrie wordt hier vaak gebruik van gemaakt om zo een stabielere cacaosmaak te creëren.

 

Cacao & gezondheid

Flavonolen uit cacao helpen de elasticiteit van de bloedvaten te bewaren, wat bijdraagt aan een normale bloedcirculatie.

Cacao bevat stoffen zoals fenylethylamine, dat bekend staat als het "liefdeshormoon."

Magnesium draagt bij aan leerprestaties/-vermogen.

Cacao bevat een kleine hoeveelheid cafeïne en theobromine, stimulerende middelen die kunnen bijdragen aan een natuurlijke energieboost zonder de scherpe pieken en dalen die vaak geassocieerd worden met andere bronnen van cafeïne.

Cacao bevat tryptofaan, een aminozuur dat betrokken is bij de productie van serotonine, het "gelukshormoon".

Hoewel cafeïne in kleine hoeveelheden aanwezig is in cacao, is theobromine de belangrijkste werkzame stof. Theobromine staat bekend om zijn mildere energie die langer aanhoudt en niet leidt tot de typische dip na het drinken van koffie (cafeïne). In vergelijking met cafeïne biedt cacaopoeder een meer kalme en heldere energie. Steeds meer mensen stappen over van koffie naar cacao vanwege de wens om hun cafeïne-inname te verminderen en vanwege de gewaardeerde effecten van cacao.

Verzending & Retour

De kosten in Nederland zijn 4,25 euro, boven de 50 euro zijn deze gratis.

Wij streven ernaar om u bestelling binnen 1 werkdag te versturen.

Heb je per ongeluk een verkeerde verpakking of smaak besteld, dan kun je deze retourneren mits de verpakking gesloten is. Stuur een mail naar hello@kakawspirit.com met je verzoek.