The Production Process of our Cacao Blends

Our Process

Cocoa facts

Holy and healthy

Another nice substance in cocoa is the flavonoids, which can contribute to a healthy heart by improving blood flow, reducing inflammation and regulating blood pressure.

Research also suggests that these flavonoids can improve cognitive functions, including memory and concentration.

Natural

Onze cacaopoeder is 100% naturel. Dat betekent dat onze cacaopoeder NIET gealkaliseerd is, we hebben hem zo puur mogelijk gehouden. En wat is dan alkaliseren: Alkaliseren is een behandeling
met een alkaline, in dit geval kaliumcarbonaat (potassium carbonate). Door de reactie met deze hulpstof kun je de PH waarde van het poeder wat verhogen. Hierdoor komt de cacaosmaak wat meer naar boven i.v.m. de fruitige smaken die je in naturel poeders proeft. In de grotere chocolade industrie wordt hier vaak gebruik van gemaakt om zo een stabielere cacaosmaak te krijgen.  

A real heart opener

If you start with your cocoa moment and connect with your heart, it is good to know that cocoa naturally contains very nice substances that can help with this. Such as tryptophan, an amino acid involved in the production of serotonin, the "happiness hormone". This can have a positive effect on mood and reduce stress.

Another beautiful substance found in cocoa is phenylethylamine, also known as the "love hormone." It can improve mood and stimulate the production of endorphins.